Κατηγορίες
Κουφώματα - Πόρτες (6)
Καθιστικό-> (171)
Τραπεζαρία (52)
Σύνθετο (17)
Υπνοδωμάτιο-> (61)
Παιδικό Δωμάτιο (24)
Κουζίνα (64)
Μπάνιο-> (57)
Γραφείο-> (17)
Επαγγελματικός Χώρος (17)
Διακόσμηση-> (145)
Ντουλάπες (19)
Εκπαιδευτικός Εξοπλισμός-> (21)
Εξωτερικοί Χώροι-> (41)
Πάτωμα (6)
Λευκά Είδη / Αξεσουάρ (7)
              Αναζήτηση
 
Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση.
Προχωρημένη αναζήτηση
              Πληροφορίες
Διαχείρηση:
WebCore

IT & Web Developments
213 00 53000,
Ηρακλείτου 14-16, Χαλάνδρι,
Αθήνα, Τ.Κ. 15238
webcore.gr
Όροι χρήσεως
Επικοινωνία

Fengh Shoui - Φενγκ Σούι (ε)

Το Φενγκ Σούι είναι η πλήρης εναρμόνιση και βαθιά επαφή του ανθρώπου με τη φυσική τάξη και θέση των αντικειμένων, έτσι ώστε η ενέργεια που τον περιβάλλει να λειτουργεί θετικά γι αυτόν και όχι ενάντια σε αυτόν. Σκοπός του Φενγκ Σούι είναι η απόκτηση της μέγιστης ευημερίας & αποδοτικότητας του ανθρώπου μέσα από την πρακτική της αρμονικής συμβίωσης του με τη γη και το περιβάλλον του, - τη βλάστηση, τις πεδιάδες, τα ποτάμια- των οποίων το σχήμα, το μέγεθος, και η κατεύθυνση επηρεάζονται από την ολοένα μεταβαλλόμενη σχέση δύο πανίσχυρων δυνάμεων της φύσης του Αέρα και του Νερού. Οι λέξεις Φενγκ Σούι στα κινέζικα σημαίνουν κυριολεκτικά ¨Αέρας¨ & ¨Νερό¨. Στην Ασία, χρησιμοποιείται ευρέως ο όρος ¨Γεωμαντία¨ που συμπεριλαμβάνει το Φενγκ Σούι αλλά και διάφορες άλλες κινεζικές μεθόδους χωροθεσίας.

Ο Αϊνστάιν απέδειξε ότι η ύλη έχει ενέργεια και πέρασε στην ιστορία γι αυτό. Οι Κινέζοι το γνώριζαν αυτό πολύ πριν τον Αϊνστάιν, και μελετούσαν ήδη την επίδραση αυτών των ενεργειών στον άνθρωπο. Αυτό ακριβώς μελετάει και το Φενγκ Σούι που χρησιμοποιεί την αρχαία Κινεζική σοφία και τη σύγχρονη γνώση για να βελτιώσει τους περιβάλλοντες χώρους μας και πετυχαίνει την βελτίωση της αποδοτικότητας, της υγείας, των προσωπικών μας σχέσεων, της τύχης και της ευημερίας μας παρέχοντας συγκεκριμένους και πρακτικούς τρόπους ικανούς να επαναφέρουν τη γήινη φυσική ροή της ενέργειας στο σπίτι ή την επιχείρησή μας.

Οι Κινέζοι, αιώνες πριν, παρατήρησαν ότι μερικοί περιβάλλοντες χώροι (εσωτερικοί ή εξωτερικοί) είναι καλύτεροι από άλλους, και εδώ και πολλά χρόνια έχουν χρησιμοποιήσει το Φενγκ Σούι για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Σήμερα, το Φενγκ Σούι έχει εξελιχθεί σε μια τέχνη που χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την αποδοτικότητα, την υγεία, τις σχέσεις, τη τύχη και την ευημερία του ανθρώπου μέσω των αλλαγών στην αρχιτεκτονική και τη θέση των αντικειμένων στους χώρους της εργασίας και των σπιτιών, πρακτική που έχει κερδίσει ιδιαίτερη δημοτικότητα και στη δύση.

Στη δύση βέβαια, το Φενγκ Σούι δεν θεωρείται επιστήμη, δεδομένου ότι οι αρχές του δεν μπορούν ακόμα να αποδειχθούν με κάποια επιστημονική μέθοδο. Δεν θεωρείται θρησκεία, αν και μερικοί από τους υπερασπιστές του το θεωρούν μέρος της θρησκευτικής τους πρακτικής. Δεν θεωρείται φιλοσοφία δεδομένου ότι κάνει χρήση πολλών πρακτικών μεθόδων και τεχνικών. Ενώ όμως πολλές πτυχές του Φενγκ Σούι είναι βασισμένες στη κοινή λογική, άλλες βασίζονται στη διαίσθηση (έκτη αίσθηση). Έτσι, το Φενγκ Σούι δεν αποτελεί θέμα πίστης, αλλά ένα γεγονός της ζωής.

Επειδή ζούμε τόσο πολύ χρόνο μέσα σε χώρους όπως το σπίτι και η εργασία μας, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την επιρροή που δεχόμαστε από τους χώρους αυτούς. Ως χώρους εννοούμε τη θέση ενός κτιρίου, το αρχιτεκτονικό σχέδιο ενός διαμερίσματος, την εσωτερική διαρρύθμιση του σπιτιού ή του χώρου εργασίας ή απλά και μόνο ενός δωματίου. Επεμβαίνοντας σε αυτούς τους χώρους σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ισορροπημένη, αρμονική θέση για μας, την οικογένεια και τους φίλους σας.


 

 
            Κατασκευαστές


                   Άρθρα

Διακόσμηση
Φωτισμός Κατοικίας

Στυλ
Φωτισμός Κατοικίας

Νέες Τάσεις
Κουζίνα
Μπάνιο
Φωτισμός Κατοικίας

Εκθέσεις
Mobile del Milano
Feria Valencia

Agenda Εκθέσεων

Πρακτικές Συμβουλές
Καθαρισμός Επίπλων
Προδιαγραφές
   Κουζίνας

Επίπλωση με μικρό       προϋπολογισμό
Φωτισμός Κατοικίας
Αγορά Συσκευών    Κουζίνας
Μικρές Συμβουλές

Feng Shui
Γενικά
Εσωτερικοί Χώροι
Εξωτερικοί Χώροι
Αρχιτεκτονικό Σχέδιο

Ιστορία Επίπλου
Εγγύς Ανατολή
Αίγυπτος
Ελλάδα
Ρώμη
Μεσαίωνας

Γνωρίζατε Ότι...
Διάφορα

Διάφορα