Κατηγορίες
Κουφώματα - Πόρτες (6)
Καθιστικό-> (171)
Τραπεζαρία (52)
Σύνθετο (17)
Υπνοδωμάτιο-> (61)
Παιδικό Δωμάτιο (24)
Κουζίνα (64)
Μπάνιο-> (57)
Γραφείο-> (17)
Επαγγελματικός Χώρος (17)
Διακόσμηση-> (145)
Ντουλάπες (19)
Εκπαιδευτικός Εξοπλισμός-> (21)
Εξωτερικοί Χώροι-> (41)
Πάτωμα (6)
Λευκά Είδη / Αξεσουάρ (7)
              Αναζήτηση
 
Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση.
Προχωρημένη αναζήτηση
              Πληροφορίες
Διαχείρηση:
WebCore

IT & Web Developments
213 00 53000,
Ηρακλείτου 14-16, Χαλάνδρι,
Αθήνα, Τ.Κ. 15238
webcore.gr
Όροι χρήσεως
Επικοινωνία

Ιδέες για την Κουζίνα του 21ου αιώνα

Σύμφωνα με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές κουζίνας, πρέπει να περιμένουμε ενδιαφέρουσες αλλαγές στο τομέας της κουζίνας, τα επόμενα δέκα χρόνια.

Οι κουζίνες, όπως λένε, θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν νέους ρόλους στο σπίτι μας, θα γίνονται πιο ευρύχωρες και θα παρέχουν μεγαλύτερες ευκολίες.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση της αυτοματοποίησης τόσο στα έπιπλα κουζίνας όσο και στις συσκευές και τα αξεσουάρ. Τα νέα έπιπλα και αξεσουάρ σχεδιάζονται με σκοπό να αλλάξουν δραστικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπαμε μέχρι τώρα την κουζίνα μας. Ο σχεδιασμός τους είναι στενά συνδεδεμένος με τον τρόπο ζωής των σύγχρονων πολυάσχολων οικογενειών και παίρνει άριστα στην προσπάθεια του να τους προσφέρει ευκολία και άνεση.
Αν και το να γίνει η κουζίνα θελκτική για όλη την οικογένεια δεν είναι εύκολη υπόθεση, αυτό ακριβώς στοχεύουν οι νέοι σχεδιασμοί. Η «μητέρα» δεν θα είναι πλέον ο αρχηγός και δικαιωματικός κυρίαρχος της κουζίνας & η κουζίνα δεν θα είναι πια το βασίλειο της. Αντίθετα, θα είναι ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον για ολόκληρη την οικογένεια και τους φίλους της.
Τα μέλη της σύγχρονης οικογένειας δεν τρώνε πάντα μαζί. Συνήθως τριγυρνάνε μέσα και έξω από την κουζίνα κατά τα ίδια ή διαφορετικά χρονικά διαστήματα , ενώ σε πολλά σπίτια, κάθε μέλος μαγειρεύει. Για να υπάρξει δυνατότητα πολλαπλού μαγειρέματος, οι νέες τάσεις σχεδιασμού προβλέπουν, περισσότερες από μια μαγειρικές εστίες. Βλέπουμε ήδη τις κουζίνες με δύο φούρνους μικροκυμάτων, δύο πλυντήρια πιάτων, και μεγαλύτερο αριθμό νεροχυτών που τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία μέσα στο χώρο.

Η κουζίνα γίνεται το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού, με ευέλικτα έπιπλα που ικανοποιούν τις ανάγκες του δραστήριου τρόπου ζωής, ένας χώρος για το μαγείρεμα αλλά και για να δεχτεί η οικογένεια τους φίλους της.
Τα Σαββατοκύριακα, η οικογένεια και οι φίλοι, μετά τη διασκέδαση καταλήγουν στην κουζίνα που θα πρέπει να διαθέτει μεγάλους χώρους και άνετα έπιπλα. Αυτά τα έπιπλα σε συνδυασμούς δύο χρωμάτων, είναι το νέο στοιχείο που προσθέτει μια διαφορετική ατμόσφαιρα στη κουζίνα, την κάνει πιο άνετη και εκπολιτισμένη σε σχέση με την απλή κουζίνα που διέθετε μόνο τα απαραίτητα εντοιχισμένα έπιπλα.
Δεν θα πρέπει βέβαια να παραλείψουμε να πούμε ότι ενώ οι κουζίνες θα συνεχίσουν να γίνονται ολοένα και πιο ευρύχωρες κινδυνεύοντας να γίνουν βαρετές και θορυβώδεις, οι σχεδιαστές πρέπει να είναι προσεκτικοί στο να δημιουργήσουν τις θέσεις και τα χωρίσματα με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν στην κουζίνα μια αίσθηση οικειότητας και θαλπωρής.

Νέες ιδέες στο Σχεδιασμό της Κουζίνας

Παρακάτω δείτε μερικές από τις προβλέψεις γνωστών σχεδιαστών για μελλοντικές σημαντικές αλλαγές στο σχέδιο της κουζίνας και των συσκευών :

Νέα συστήματα ψυγείων, που θα διαθέτουν σε διαφορετικό σημείο στο χώρο, τη συντήρηση, την ψύξη και την κατάψυξη, θα αλλάξουν δραστικά τις κουζίνες κάνοντας το ψυγείο να μην προβάλλει πια ως ένα τεράστιο και ογκώδες αντικείμενο μέσα στη κουζίνα. Τα ψυγεία επίσης, εκμεταλλευόμενα τις νέες τεχνολογίες, θα είναι αυτοματοποιημένα και θα μπορούν ανάλογα με το περιεχόμενο τους να παρέχουν ένα κατάλογο με τις αγορές που πρέπει να γίνουν για τον εφοδιασμό τους, και προτάσεις για το φαγητό που μπορεί να μαγειρευτεί ανάλογα με τα τρόφιμα που διαθέτει το ψυγείο.

Τα πλυντήρια πιάτων θα είναι ανυψωμένα και μπορεί να είναι κρυμμένα σε ειδικές συρταριέρες.
Ερμάρια που μοιάζουν με έπιπλα θα συνεχίσουν να είναι μια αξιόλογη πρόταση και ένας σημαντικός παράγοντας στο σχεδιασμό ενός σπιτιού, γιατί είναι φιλικά και όμορφα.
Τα εντοιχισμένα έπιπλα θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όμως θα υποστούν αρκετά σημαντικές βελτιώσεις. Τα πάνω συρτάρια μπορεί να μεγαλώσουν και να αγγίξουν το πάτωμα , για να επιτευχθεί καλύτερη δυνατότητα πρόσβασης. Οι μηχανισμοί της συρταριέρας θα βελτιωθούν κάνοντας ευκολότερη την αποθήκευση προϊόντων μέσα σε αυτές.

Επίσης, η προσαρμοστικότητα στις ιδιαίτερες ανάγκες του ατόμου, θα είναι πολύ σημαντική. Οι σύγχρονοι άνθρωποι που ζουν πολυάσχολη και ταραχώδη ζωή ψάχνουν συνεχώς για πιο άνετα πολύ προσωπικά σπίτια. Έτσι μια τυποποιημένη κουζίνα δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες τους. Ακριβώς όπως έχουν αρχίσει να γίνονται αυτοκίνητα κατά παραγγελία ανάλογα με το εξατομικευμένο στυλ κάθε πελάτη, έτσι και οι κουζίνες στο άμεσο μέλλον θα σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τις συγκεκριμένες ανάγκες του ατόμου και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του.
Ναι η κουζίνα μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και ιδιαίτερα απολαυστική !            Κατασκευαστές


                   Άρθρα

Διακόσμηση
Φωτισμός Κατοικίας

Στυλ
Φωτισμός Κατοικίας

Νέες Τάσεις
Κουζίνα
Μπάνιο
Φωτισμός Κατοικίας

Εκθέσεις
Mobile del Milano
Feria Valencia

Agenda Εκθέσεων

Πρακτικές Συμβουλές
Καθαρισμός Επίπλων
Προδιαγραφές
   Κουζίνας

Επίπλωση με μικρό       προϋπολογισμό
Φωτισμός Κατοικίας
Αγορά Συσκευών    Κουζίνας
Μικρές Συμβουλές

Feng Shui
Γενικά
Εσωτερικοί Χώροι
Εξωτερικοί Χώροι
Αρχιτεκτονικό Σχέδιο

Ιστορία Επίπλου
Εγγύς Ανατολή
Αίγυπτος
Ελλάδα
Ρώμη
Μεσαίωνας

Γνωρίζατε Ότι...
Διάφορα

Διάφορα