Κατηγορίες
Κουφώματα - Πόρτες (6)
Καθιστικό-> (171)
Τραπεζαρία (52)
Σύνθετο (17)
Υπνοδωμάτιο-> (61)
Παιδικό Δωμάτιο (24)
Κουζίνα (64)
Μπάνιο-> (57)
Γραφείο-> (17)
Επαγγελματικός Χώρος (17)
Διακόσμηση-> (145)
Ντουλάπες (19)
Εκπαιδευτικός Εξοπλισμός-> (21)
Εξωτερικοί Χώροι-> (41)
Πάτωμα (6)
Λευκά Είδη / Αξεσουάρ (7)
              Αναζήτηση
 
Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση.
Προχωρημένη αναζήτηση
              Πληροφορίες
Διαχείρηση:
WebCore

IT & Web Developments
213 00 53000,
Ηρακλείτου 14-16, Χαλάνδρι,
Αθήνα, Τ.Κ. 15238
webcore.gr
Όροι χρήσεως
Επικοινωνία

Fengh Shoui - Εσωτερικοί χώροι


Fengh Shoui Εσωτερικοί Χώροι Σαλόνι - Τραπεζαρία
Προσπαθήστε να αποφύγετε τη διαρρύθμιση των επίπλων σε σχήμα Γ, γιατί δεν επιτρέπει την κυκλοφορία του Τσι. Ιδανική διαρρύθμιση είναι η τοποθέτηση των επίπλων του σαλονιού σε μια κυκλική, τετραγωνική ή οκτάγωνη θέση, στη μέση του δαπέδου κάτι που θα διευκολύνει τη ροή Τσι. Ανοιχτό χρώμα στους τοίχους με σκούρα έπιπλα είναι καλύτερο. Η καρέκλα ή η πολυθρόνα του οικοδεσπότη πρέπει να είναι αντικριστά με μια μεγάλη πόρτα ή ένα παράθυρο. Οι πλάτες των καναπέδων δεν πρέπει να βλέπουν στην πόρτα.

Εάν είναι δυνατόν, οι καρέκλες της τραπεζαρίας πρέπει να έχουν πίσω τους ένα τοίχο και όχι μία πόρτα. Τα στρογγυλά τραπέζια είναι προτιμότερα από τα τετράγωνα γιατί συμβολίζουν τις θεϊκές ευλογίες. Το τραπέζι δεν πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από μία κατακόρυφη δέσμη φωτός. Αντίθετα πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από ένα ισορροπημένο φωτισμό στο κέντρο του δωματίου όπου επιτρέπεται η καλή κυκλοφορία του αέρα.

Τοποθετήστε ως ακολούθως ανάλογα με τις πλευρές του δωματίου :

Βορειοανατολικά : Μία Βιβλιοθήκη.
Ανατολικά : Ένα έπιπλο ή ράφια όπου θα βάλετε οικογενειακές φωτογραφίες και κοντά ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο φυτό, κάτι που συμβολίζει την καλή ανάπτυξη των μελών της οικογένειας.
Νοτιοανατολικά : (περιοχή του Πλούτου & της υλικής ευημερίας) : Τοποθετήστε αντικείμενα αξίας όπως ασημικά & κρύσταλλα.
Δυτικά : (περιοχή της τύχης και της ανάπτυξης των παιδιών) Σε κάποιο έπιπλο τοποθετήστε φωτογραφίες, πτυχία ή βραβεία των παιδιών

Fengh Shoui ΚρεβατοκάμαραΚρεβατοκάμαρα
Αποφύγετε να έχετε πολυέλαιο ακριβώς πάνω από το κρεβάτι γιατί θα αποτελέσει σημείο πίεσης και άγχους, αποφύγετε ένα κρεβάτι με μεταλλικά πλαίσια γιατί θα δημιουργήσει ¨μυστικά βέλη¨ που είναι φορείς κακής ενέργειας, αποφύγετε ένα καθρέφτη που αντανακλά άμεσα στο κρεβάτι γιατί θα νοιώθετε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Καλό θα ήταν αν υπάρχει καθρέφτης να απομακρυνθεί από το χώρο. Πάνω απ το κρεβάτι, τοποθετήστε ένα πίνακα που απεικονίζει ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Δεν πρέπει να κοιμηθείτε με το κεφάλι να κοιτάζει προς την πόρτα της κρεβατοκάμαρας επειδή αυτό δημιουργεί ένα συναίσθημα ανησυχίας σχετικά με το ποιος πρόκειται να μπει στο δωμάτιο. Το κρεβάτι δεν πρέπει να βρίσκεται αντικριστά με ένα παράθυρο που δέχεται έντονο φως και θερμότητα. Το γραφείο μελέτης πρέπει να είναι ορθογώνιο και πρέπει να τοποθετηθεί κόντρα στο τοίχο, με το παράθυρο καλύτερα να είναι στα αριστερά για να εξασφαλίζει τη θέα και επαρκή κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο
.
Τοποθετήστε ως ακολούθως ανάλογα με τις πλευρές της κρεβατοκάμαρας :

Νοτιοδυτικά : (περιοχή του έρωτα και των σχέσεων) Κόκκινα τριαντάφυλλα & 2 κηροπήγια η δύο γλαστράκια διαφορετικού μεγέθους (υποδηλώνεται η ύπαρξη αρσενικού θηλυκού).
Νοτιοανατολικά : (περιοχή του πλούτου και της ευημερίας) Κοσμήματα επάνω σε κάποιο έπιπλο.

Τουαλέτα
Κρατήστε την πόρτα που οδηγεί στην τουαλέτα πάντα κλειστή. Το καπάκι της λεκάνης θα πρέπει να είναι πάντα κλειστό. Αποφύγετε κάθε είδους διαρροές (βρύσες ή
καζανάκι). Ιδανικό θα ήταν αν η λεκάνη βρισκόταν σε χώρο ξεχωριστό από το υπόλοιπο μπάνιο.

Κουζίνα
Το πράσινο χρώμα στην κουζίνα, υποστηρίζει τα στοιχεία της φωτιάς και του νερού Όταν η κουζίνα είναι μέρος της τραπεζαρίας, θα πρέπει να υπάρχει ένα χώρισμα μεταξύ των δύο. Τα ράφια δεν θα πρέπει να έχουν γωνίες ή τομές που μας ¨σημαδεύουν¨ όταν τις προεκτείνουμε. Τα ράφια θα πρέπει να είναι πάντα κλειστά. Ο νεροχύτης δεν θα πρέπει να είναι δίπλα στην ηλεκτρική κουζίνα ούτε απέναντι σε αυτή, γιατί προκαλείται σύγκρουση των στοιχείων της φωτιάς και του νερού.


 

 
            Κατασκευαστές


                   Άρθρα

Διακόσμηση
Φωτισμός Κατοικίας

Στυλ
Φωτισμός Κατοικίας

Νέες Τάσεις
Κουζίνα
Μπάνιο
Φωτισμός Κατοικίας

Εκθέσεις
Mobile del Milano
Feria Valencia

Agenda Εκθέσεων

Πρακτικές Συμβουλές
Καθαρισμός Επίπλων
Προδιαγραφές
   Κουζίνας

Επίπλωση με μικρό       προϋπολογισμό
Φωτισμός Κατοικίας
Αγορά Συσκευών    Κουζίνας
Μικρές Συμβουλές

Feng Shui
Γενικά
Εσωτερικοί Χώροι
Εξωτερικοί Χώροι
Αρχιτεκτονικό Σχέδιο

Ιστορία Επίπλου
Εγγύς Ανατολή
Αίγυπτος
Ελλάδα
Ρώμη
Μεσαίωνας

Γνωρίζατε Ότι...
Διάφορα

Διάφορα